top of page
Tampere_nuoriso_negateksti.png

Lisätietoja:

Ville Manninen

p. 040 703 7608

ville.manninen1@tampere.fi

Jos sinulla tulee kysyttävää, ohjaajat saa kiinni myös Pelifarmin Discordista.

Tervetuloa juttelemaan!

larp2.jpg
larp.jpg

TERVETULOA KOKEILEMAAN ROOLIPELEJÄ JA LAUTAPELEJÄ!

Rantaperkiön Pelifarmilla kokoontuu tiistaisin roolipelikerho, johon voi hakea mukaan soittamalla tai lähettämällä sähköpostia Villelle. Tarjolla on aina herkkuja ja jotakin sokerista juotavaa! Hiljaisena iltana avoimessa toiminnassa järjestämme mielellämme ns. oneshotteja, eli lyhyitä yhden session tutustumisia roolipeleihin. Tarjoamme myös roolipeli-introja muille nuorisotiloille ja kouluille, jolloin tulemme Rantsusta sinne missä te olette. Lisätietoa tarjolla kysymällä!

 

Kerran vuodessa keväällä järjestämme Antaverkan leirikeskuksessa larpin! Kesällä 2022 aiheena oli Kreivi Ambrosian illalliset, joissa pahaa aavistamattomat kutsuvieraat jäivät lukkojen taakse vampyyrin kartanoon. Kaikki hahmot eivät selvinneet illalliskutsuista, mutta kaikki pelaajat saivat unohtumattoman elämyksen!
2023 Antaverkan kartano muuttui avaruusalukseksi, jonka miehistö joutui taistelemaan uutta mystistä sairautta vastaan!

 

MUTTA MIKÄ IHMEEN ROOLIPELI??

Roolipeli on vuorovaikutteista tarinankerrontaa, jossa osallistujat eläytyvät kuvitteellisten hahmojen rooleihin. Pelien juoni kehittyy osallistujien välisessä vuorovaikutuksessa improvisaation keinoin. Konfliktitilanteet ratkaistaan usein noppaa heittämällä. Yleensä pelissä on pelinjohtajaksi kutsuttu pelaaja, joka on suunnitellut pelin lähtökohdat, ohjaa pelin sivuhahmoja ja ”kertoo tarinaa”. Muut pelaajat pelaavat usein yhtä hahmoa ja päättävät, kuinka heidän hahmonsa toimii tarinassa vastaan tulevissa tilanteissa.

 

Roolipelit jaetaan yleensä kahteen alalajiin: pöytäroolipeleihin, joissa istutaan yleensä pöydän ääressä ja peli tapahtuu lähinnä keskustelun muodossa, sekä liveroolipeleihin eli ”larppaukseen”, jossa pelaajat pukeutuvat hahmoikseen ja näyttelevät heitä.

bottom of page