top of page
Tampere_nuoriso_negateksti.png

Lisätietoja:

Tanita Heinonen

p. 041 731 0438

tanita.heinonen@tampere.fi

Jos sinulla tulee kysyttävää, ohjaajat saa kiinni myös Pelifarmin Discordista.

Tervetuloa juttelemaan!

larp2.jpg
larp.jpg

TERVETULOA KOKEILEMAAN ROOLIPELEJÄ JA LAUTAPELEJÄ!

Rantaperkiön Pelifarmilla kokoontuu tiistaisin ja perjantaisin roolipelikerho, johon voi hakea mukaan soittamalla tai lähettämällä sähköpostia Tanitalle. Tarjolla on aina herkkuja ja jotakin sokerista juotavaa! Hiljaisena iltana avoimessa toiminnassa järjestämme mielellämme ns. oneshotteja, eli lyhyitä yhden session tutustumisia roolipeleihin. Tarjoamme myös roolipeli-introja muille nuorisotiloille ja kouluille, jolloin tulemme Rantsusta sinne missä te olette. Lisätietoa tarjolla kysymällä!

 

MUTTA MIKÄ IHMEEN ROOLIPELI??

Roolipeli on vuorovaikutteista tarinankerrontaa, jossa osallistujat eläytyvät kuvitteellisten hahmojen rooleihin. Pelien juoni kehittyy osallistujien välisessä vuorovaikutuksessa improvisaation keinoin. Konfliktitilanteet ratkaistaan usein noppaa heittämällä. Yleensä pelissä on pelinjohtajaksi kutsuttu pelaaja, joka on suunnitellut pelin lähtökohdat, ohjaa pelin sivuhahmoja ja ”kertoo tarinaa”. Muut pelaajat pelaavat usein yhtä hahmoa ja päättävät, kuinka heidän hahmonsa toimii tarinassa vastaan tulevissa tilanteissa.

 

Roolipelit jaetaan yleensä kahteen alalajiin: pöytäroolipeleihin, joissa istutaan yleensä pöydän ääressä ja peli tapahtuu lähinnä keskustelun muodossa, sekä liveroolipeleihin eli ”larppaukseen”, jossa pelaajat pukeutuvat hahmoikseen ja näyttelevät heitä.

bottom of page